Az allegrogroup csapatról

Az Allegro Group, valamint a Vatera korábbi történetéről itt olvashatnak az érdeklődők, a sajtó munkatársai.

Az Archívumban pedig a csoport céges tevékenységéről, a szervezetfejlesztési programjainkról találhatnak információkat.

Az Allegro Group HU története

Az Allegro Group HU Kft. Magyarország vezető e-kereskedelmi piactereit magába foglaló cégcsoport. A Vatera.hu és a TeszVesz.hu elektronikus piacterek közösen a legnagyobb kínálatot nyújtják a hazai online kereskedelemben több millió felhasználónak.

A világ egyik vezető nemzetközi médiavállalata, a Naspers médiacsoport 2008-ban vásárolta fel a Vaterát, majd egy évvel később a TeszVeszt, és az Árukeresőt is, illetve ezzel párhuzamosan elindította az Otomoto.hu járműkereskedési oldalt.

Az allegroup.hu Kft. 2010-ben alakult meg, és önálló döntési körrel és szakmai kontrollal bírt. Új cégstruktúra került kialakításra, amelyben 3 divízió működött egymás mellett (Vatera.hu, TeszVesz.hu, Otomoto.hu). Ezek a divíziók egy jogi környezetben, azonban továbbra is külön szolgáltatásokként működtek.

2011-ben tovább bővült és új névvel folytatta a Allegro Group, márciusban elindult az Apród.hu apróhirdetési portál (2014.04.14-től OLX.hu), májusban a Lealkudtuk.hu, utóbbi akciós termékeket és szolgáltatásokat kínált, majd augusztusban Grando.hu néven online plázát nyitott a társaság, ahol online és offline áruházak mintegy egymillió terméke volt kapható egy helyen. Az Otomoto.hu-n található tartalmak 2011-ben átkerültek a Vatera Autó márkanév alá, amely végül 2013-ban beolvadt az Apród.hu (OLX.hu) apróhirdetési oldal kínálatába.

2013-ban a cégcsoportba beolvadt az Árukereső.hu árösszehasonlító oldal is.

A csoport 2012-ben elindította CSR-programját is, Vatera Caritas néven, a cél az, hogy a megszokott jótékonysági csatornákon, azaz az egyszerű pénzbeli adományokon túl "kézzelfogható" segítséget is nyújtsunk a rászorulók számára.

Az Árukereső.hu árösszhasonlító oldal 2014. áprilisában kivált az Allegro Group cégcsoportból.

2014. júniusától a korábban önálló oldalként működő Grando.hu és a Lealkudtuk.hu termékkínálata a Vaterán - Vatera Shop és Vatera Sztárajánlatok néven - található meg, míg az OLX.hu 2015. május 11-től megszűnt.

Az Allegro Group társaságcsoportban jelenleg több mint 100 fő dolgozik.

© Allegro Group HU Kft.
Minden jog fenntartva.