Verzió: 2.0.2 | Méret: 3.7 MB

Operációs rendszer:
iOS 3.0 és a felett

Vatera alkalmazás iOS
operációs rendszerhez

Vaterázzon bárhonnan bármikor! Az iPhone (iOs) készülékekre készült alkalmazásunk segítségével a legkönnyebben és leggyorsabban használhatja a Vatera.hu legfontosabb szolgáltatásait.

Vásároljon, licitáljon bárhonnan, töltsön fel terméket közvetlenül telefonjáról, kövesse megfigyelt aukcióit és mentett kereséseit, intézze levelezéseit vagy egyszerűen böngéssze a Vatera.hu folyamatosan bővülő kínálatát, így nem marad le semmiről!

Amennyiben iPhone készüléket használ, az alkalmazást díjmentesen letöltheti az iTunes App Store-ból, akár közvetlenül készülékére.

Alkalmazás ingyenes letöltése »

Az alkalmazás használata

Főmenü

Az alkalmazás indítása után az alábbi lehetőségek és fűmenüpontok közül választhat:

 • Nyitólap
 • Aukciótár
 • Keresés
 • Eladás
 • Profil

Nyitólap

Az alkalmazás indítása után a nyitóképernyőről közvetlenül kereshet a Vatera kínálatában (vagy Keresés menüpontot), ehhez egyszerűen írja be a keresett termék nevét a keresőmezőbe.

Amennyiben egyéb feltételek szerint is szeretné szűkíteni keresését, kérjük válassza a menüben megtalálható "Keresés" opciót, ahol egyéb beállítások és szűkítések alapján is indíthat keresést. Lehetősége van akár csak egy adott kategóriában is keresni, csak aukciós vagy csak fix áras illetve új vagy használt termékekre szűrni, vagy egy minimum-maximum ár intervallumot is megadni.

Amennyiben még nem jelentkezett be felhasználónevével az alkalmazásba, a nyitólapon található bejelentkezés gombra kattintva jelentkezhet be meglévő Vatera.hu regisztrációjával, így az alkalmazás összes funkcióját elérheti.

Keresés

A keresés menüponton belül egyszerűen kereshet a Vatera.hu teljes kínálatában kulcsszó alapján vagy szűkítheti a keresési feltételeket az egyéb opciók alapján. Lehetősége van akár csak egy adott kategóriában is keresni, csak aukciós vagy csak fix áras illetve új vagy használt termékekre szűrni, vagy egy minimum-maximum ár intervallumot is megadni.

A keresést az oldal aljára történő görgetés után a Keresés gomb megnyomásával indíthatja el.

Keresési találatok oldal

A keresési találatok oldalon az aukciók az alábbi információkkal jelennek meg:

 • nézőkép a termékfotóról,
 • a listában a termék megnevezése, jelenlegi ára, a licitálás befejezési dátuma és a licitek száma látható.
 • "Listázások elejére" kiemeléssel meghirdetett termékek az alkalmazásban is előbb kerülnek listázásra, a kiemelt aukciókat narancssárga színnel jelöltük meg.

Egy oldalon 30 találat kerül listázásra. További termékeket a képernyő alján található "További találatok" gomb megnyomásával tekinthet meg. A Vissza gombbal pedig visszatérhet a keresés főmenübe, és módosíthatja az adott keresés feltételeit vagy egyszerűen indíthat új keresést. Amennyien új keresését nem a korábban megadott szűkítésekkel és speciális feltételekkel kívánja indítani, úgy azokat visszaállíthatja az "Alapértelmezett" gomb megnyomásával.

Eladás

Az Eladás menüponton keresztül néhány egyszerű lépésről tölthet fel terméket a Vaterára közvetlenül mobilkészülékéről. Egy egyszerűsített felületen keresztül adja meg az aukció alapadatait (cím, leírás), Válaszon kategóriát, szállítási és fizetési módot, adja meg a kezdő licit-árat vagy a vételárat. Töltsön fel termékfotókat, vagy készítsen közvetlenül termékfeltöltéskor képeket készülékének beépített kamerájának segítségével.

Listázza a terméket akár a Vatera és a TeszVesz piactereken egyszerre, válasszon a kiemelések közül, és véglegesítse termékfeltöltését. A feltöltött termék ez után megjelenik a piactér kínálatában, és az indított aukciót akár közvetlenül mobiltelefonjáról is menedzselheti a későbbiekben.

Aukciótár

Az aukciótár menüponton belül egyszerűen kezelheti és navigálhat az Ön számára fontos aukciók között. Az alábbi lehetőségek közül választhat a képernyő tetején megjelenő menüből:

 • Aukciófigyelő
 • Licitált aukciók
 • Saját aukciók

Aukciófigyelő

A megfigyelt aukciók alatt találhatja azokat a termékeket, melyekre aukciófigyelőt állított be már korábban.

Aukciófigyelőt telefonjáról is beállíthat, így könnyebben visszatérhet az adott aukcióhoz akkor is, ha a Vaterát számítógépéről használja.

Licitált termékek

A licitált termékek menüpont alatt azokat az aukciókat, termékeket találhatja meg, melyekre már licitált az aukció ideje alatt. így könnyedény nyomon követheti az aukció jelenlegi állását, megnézheti a termék aktuális árát és a jelenlegi nyertes nevét is.

Amennyiben túllicitálták, egyszerűen adhat le újabb licitet akár közvetlenül telefonjáról is a Vatera.hu mobilalkalmazását használva.

Saját aukciók

A Saját aukciók menüben az Ön által feltöltött, illetve eladott termékeket és aukciókat tudja nyomon követni. Az aukciókat négy csoportba rendeztük, amik a jelenleg Aktív termékek, a Licitált termékek alatt az érvényes licittel rendelkező aktív termékek, a Lejárt termékek alatt találhatja a lejárt, nem eladott termékeket, a Sikeres aukciók alatt pedig láthatja a sikeresen eladott termékeket. Itt megtekintheti az egyes feltöltött aukciók jelenlegi állását, illetve hogy a termék elkelt-e fix áron. Amennyiben több darabszámos terméket hirdetett meg, azt is láthatja, hány darab van még az előre feltöltött készletből.

Terméklapok

A keresési találatok oldalon az egyes listázott aukciókra kattintva azok terméklapját érheti el.

A terméklapokon az alábbi információkat és lehetőségeket találhatja meg:

 • Termékfotó nézőkép, melyre kattintva nagy méretben, galéria nézetben megtekintheti a feltöltött termékfotókat.
 • Aukciófigyelő gomb, mellyel könnyen beállíthat aukciófigyelést az adott terméklapra. Ezt később megtekintheti és nyomon követheti az Aukciótár menüpontban vagy a vatera.hu személyes menüjében.
 • Megtalálhatja az aukció legfontosabb paramétereit: aukció címe, aukció végének időpontja, minimál ár és jelenlegi ár, áru mennyisége, a termék állapota és az aukció jelenlegi nyertesének felhasználóneve.
 • Amennyiben FIX áras termékről van szó, vagy a termék rendelkezik Villámárral, megjelenik a "Megveszem" gomb, amivel azonnal megvásárolhatja a terméket adott áron.
 • Amennyiben licites terméklapot tekint meg, megjelenik a "Licitálok" gomb, amivel érvényes licitet adhat le a termékre.

A terméklapról az alábbi információkat érheti el a megfelelő menüpontra kattintva:

 • Termék leírása: megtekintheti a termék részletes leírását.
 • Eladó: megtekintheti az eladó részletes profilját, ahol láthatja a felhasználónevet, az értékeléseket és a visszajelzési mutatókat is.
 • Szállítási és fizetési feltételek: megtekintheti, hogy milyen szállítási, átvételi, és fizetési opciókkal tudja az adott terméket megvásárolni.
 • Megosztás: kedvenc aukcióit egyszerűen ajánlhatja ismerőseinek, megoszthatja Facebookon és Twitteren, vagy elküldheti az aukció linkjét e-mailben ismerőseinek.
 • Kérdések és válaszok: a termékkel kapcsolatban érkezett kérdéseket és válaszokat tekintheti meg.

Amennyiben Önnek is van kérdése a meghirdetett termékkel kapcsolatban, feltheti kérdését közvetlenül az eladónak a "Kérdezzen az eladótól" gomb megnyomásával. A további termékkel kapcsolatos levelezéseit ez után elérheti közvetlenül az Üzenetek menüpont alól is.

A terméklapot egyszerűen frissítheti a terméklap fejlécében található frissítés gomb segítségével, vagy visszatérhet az előző oldalra.

Profil

A Profil menüpont alatt az alábbi lehetőségek közül tud választani:

 • Üzenetek
 • Értékelések
 • Egyenleg
 • Alapbeállítások

Üzenetek

Az üzenetek menüpont alatt az alábbi lehetőségek közül tud választani:

 • Bejövő üzenetek
 • Egyéb üzenetek (Elküldött üzenetek, Megjelölt üzenetek, Törölt üzenetek)

Az Üzenetek menüpont alól Ön könnyen intézheti levelezéseit.

A Bejövő üzenetek menüpont alatt láthatja, ha új kérdés érkezett termékéhez, vagy válasz érkezett az Ön által feltett kérdésre. Bejövő üzenetekre könnyedén válaszolhat is a Vatera mobilalkalmazásból.

Az Elküldött üzenetek alatt az Ön által feltett kérdéseket, vagy az Ön által adott válaszokat, elküldött üzeneteket láthatja terméklapos levelezéseihez kapcsolódóan.

A Megjelölt üzenetek alatt az ön már korábban megjelölt illetve elmentett üzeneteit olvashatja.

A Rendszerüzenetek alatt a Vatera rendszerétől érkezett figyelmeztetéseket, értesítőket, tájékoztató leveleket találja meg.

A Törölt üzenetek alatt találja azokat az üzeneteket, melyeket Ön törölt levelesládájából.

Értékelések

Az értékelések menüpont alatt láthatja az értékelésre váró aukcióit. Tranzakcióihoz tartozó értékeléseit könnyen leadhatja mobilkészülékéről is. Ehhez válassza ki az adott aukciót a listából az értékelendő aukciót, majd adja meg, sikeresen zárult-e, illetve értékelje annak minőségét pozitív, semleges vagy negatív értékeléssel. Adja meg a maximum 500 karakter hosszú szöveges értékelését, majd küldje el visszajelzését.

Egyenleg

Az egyenleg alatt megtalálhatja az Ön fiókjához tartozó számlák összegét, az eddigi befizetések összegét, a fizetendő összeget illetve a lejárt számlatartozások összegét is. Így könnyen rendezheti és nyomon követheti pénzügyeit is.

Alapbeállítások

Az alábbi opciók beállítására van lehetősége:

 • Megtekintheti felhasználói regisztrációjának adatait
 • Megtekintheti tiltólistáját
 • Módosíthatja jelszavát
 • Beállíthatja az értesítéseket
 • Beállíthatja Facebook/Twitter profilját

A Beállítások menüpont alatt van lehetősége bejelentkezés után meglévő Vatera.hu felhasználó nevéhez tartozó jelszavát módosítani.

A jelszómódosításhoz meg kell adnia régi, majd új jelszavát. A sikeres jelszómódosítás után már új jelszavával léphet be.

Kérjük amennyiben megváltoztatja jelszavát, minden esetben válasszon biztonságos jelszót.

Értesítések

Az Értesítések menüpont alatt beállíthatja, hogy kér-e értesítést a Vatera.hu történéseiről.

Kérhet azonnali figyelmeztétést telefonkészülékére arról ha önt túllicitálták, ha megnyert egy aukciót, ha licit érkezett termékeire, vagy ha egy vásárlása/eladása sikeresen zárult.

Új üzenet érkezéséről is lehetősége van azonnali értesítést kérni, így az eladó-vevő közti kommunikációt azonnal követheti telefonkészülékén, elolvashatja üzeneteit és rögtön meg is válaszolhatja azokat.

Alkalmazás letöltése

Az alkalmazást díjmentesen letöltheti számítógépe segítségével, vagy közvetlenül készülékére az Apple App Store-ból. Az alkalmazás az arra megfelelő iPhone készülékekre telepíthető. Alkalmazás letöltése »

Kompatibilis készülékek

A Vatera.hu mobilalkalmazás az alábbi Apple mobil-operációs rendszert futtató készülékeken használható:

 • iOS 3.0 és a felett
 • iOS 4 és a felett
Alkalmazás ingyenes letöltése »
© Allegro Group HU Kft.
Minden jog fenntartva.
Hiba
Sajnos krt mveletet nem sikerlt vgrehajtani!
Vissza
2023-12-09 00:26:14, Referencia azonost: 81C9506A