Adatkezelési Tájékoztató

A Dante International Kft. a személyes adatokat bizalmasan kezeli, és megtesz minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, mely az adatok biztonságát garantálja.

A lealkudtuk.hu adatkezelésére vonatkozó tájékoztató! »

A Grando.hu adatkezelésére vonatkozó tájékoztató! »

Tartalom

  1. Bevezetés
  2. Definíciók
    1. 2.2. hozzájárulás:
    2. 2.3. tiltakozás:
    3. 2.4. adatkezelő:
    4. 2.5. adatkezelés:
    5. 2.6. adattovábbítás:
    6. 2.7. nyilvánosságra hozatal:
    7. 2.8. adattörlés:
    8. 2.9. adatzárolás:
    9. 2.10. adatmegsemmisítés:
    10. 2.11. adatfeldolgozás:
    11. 2.12. adatfeldolgozó:
    12. 2.13. harmadik személy:
    13. 2.14. harmadik ország:
    14. 2.15. Info tv.:
  3. Alapelvek a Dante International Kft. adatkezelése során
  4. A személyes adatok köre, az adatkezelés célja, jogcíme és időtartama
    1. 4.1. A honlap látogatóinak adatai
    2. 4.2. Külső szolgáltatók adatfelvétele a honlapon
    3. 4.3. Regisztrációs adatbázis
    4. 4.4. Az aukcióval, illetve a tranzakcióval kapcsolatos adatkezelések
    5. 4.5. Termékfigyelő, direkt marketing célú megkeresések és egyéb értesítések
    6. 4.6. Ajánlja a terméket barátjának, hívja meg barátját
    7. 4.7. Fórum
    8. 4.8. Kapcsolatfelvétel
    9. 4.9. Egyéb célú adatkezelések
    10. 4.10. Hangrögzítés feltételei
  5. A személyes adatok tárolásának módja, az adatkezelés biztonsága
  6. Az adatkezelő adatai, elérhetősége
  7. Adattovábbítások
  8. Jogorvoslati lehetőségek

1. Bevezetés

A Dante International Kft. Korlátolt Felelősségű Társaság (1074 Budapest, Rákóczi út 70-72., a továbbiakban Dante International Kft., szolgáltató, adatkezelő), mint adatkezelő, magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen jogi közlemény tartalmát. Kötelezettséget vállal arra, hogy szolgáltatásával kapcsolatos adatkezelése megfelel a jelen szabályzatban és a hatályos jogszabályokban meghatározott elvárásoknak.

A www.vatera.hu illetve a www.teszvesz.hu alatt megtalálható online kereskedelmi portálokkal kapcsolatosan felmerülő adatvédelmi irányelvek folyamatosan elérhetők a http://allegrogroup.hu/privacy címen.

A Dante International Kft. fenntartja magának a jogot jelen tájékoztató bármikori megváltoztatására. Természetesen az esetleges változásokról kellő időben értesíti közönségét.

Amennyiben felhasználónknak olyan kérdése lenne, mely jelen közleményünk alapján nem egyértelmű, kérjük írja meg nekünk, és kollégánk megválaszolja kérdését. A Dante International Kft. bár elkötelezett a szolgáltatások minőségének a legmagasabb szinten tartása irányában, a rendszer használatából eredő esetleges károkért felelősséget nem vállal.

A Dante International Kft. elkötelezett partnerei és felhasználói személyes adatainak védelmében, kiemelten fontosnak tartja ügyfelei információs önrendelkezési jogának tiszteletben tartását. A Dante International Kft. a személyes adatokat bizalmasan kezeli, és megtesz minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, mely az adatok biztonságát garantálja.

A Dante International Kft. az alábbiakban ismerteti adatkezelési elveit, bemutatja azokat az elvárásokat, melyeket saját magával, mint adatkezelővel szemben megfogalmazott, és betart. Adatkezelési alapelvei összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal.

Az Origo Zrt.-vel való közös együttműködési szerződésünkben foglaltak értelmében 2008.10.22. után az [origo] aukción regisztrált felhasználók nálunk tárolt adatait átadjuk az Origo Zrt. számára, a felhasználók ehhez a jelen adatvédelmi nyilatkozat elfogadásával hozzájárulnak.

2. Definíciók

2.1. személyes adat:

bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy – közvetlenül vagy közvetve - azonosítható természetes személlyel (érintettel) kapcsolatba hozható adat, - különösen az érintett neve, azonosító jele, valamint egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző ismeret -, valamint az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés;

2.2. hozzájárulás:

az érintett kívánságának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adatok - teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő - kezeléséhez;

2.3. tiltakozás:

az érintett nyilatkozata, amellyel személyes adatainak kezelését kifogásolja, és az adatkezelés megszüntetését, illetve a kezelt adatok törlését kéri;

2.4. adatkezelő:

az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az általa megbízott adatfeldolgozóval végrehajtatja;

2.5. adatkezelés:

az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így például gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása. Adatkezelésnek számít a fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők (pl. ujj- vagy tenyérnyomat, DNS-minta, íriszkép) rögzítése is;

2.6. adattovábbítás:

ha az adatot meghatározott harmadik személy számára hozzáférhetővé teszik;

2.7. nyilvánosságra hozatal:

ha az adatot bárki számára hozzáférhetővé teszik;

2.8. adattörlés:

az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk többé nem lehetséges;

2.9. adatzárolás:

az adatok továbbításának, megismerésének, nyilvánosságra hozatalának, átalakításának, megváltoztatásának, megsemmisítésének, törlésének, összekapcsolásának vagy összehangolásának és felhasználásának véglegesen vagy meghatározott időre történő lehetetlenné tétele;

2.10. adatmegsemmisítés:

adatmegsemmisítés: az adatok vagy az azokat tartalmazó adathordozó teljes fizikai megsemmisítése;

2.11. adatfeldolgozás:

az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől;

2.12. adatfeldolgozó:

az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely az adatkezelő megbízásából személyes adatok feldolgozását végzi;

2.13. harmadik személy:

olyan természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, amely vagy aki nem azonos az érintettel, az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval;

2.14. harmadik ország:

minden olyan ország, amely nem tagja az Európai Gazdasági Térségnek;

2.15. Info tv.:

az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény.

3. Alapelvek a Dante International Kft. adatkezelése során

Személyes adat akkor kezelhető, ha

  • ahhoz az érintett hozzájárul, vagy
  • azt törvény vagy - törvény felhatalmazása alapján, az abban meghatározott körben - helyi önkormányzat rendelete elrendeli.

Az Infotv. 6. § (3) bekezdése alapján a 16. életévét betöltött kiskorú érintett hozzájárulását tartalmazó jognyilatkozatának érvényességéhez törvényes képviselőjének beleegyezése vagy utólagos jóváhagyása nem szükséges. Egyébként cselekvőképtelen és korlátozottan cselekvőképes kiskorú személy hozzájárulásához nem szükséges törvényes képviselőjének hozzájárulása, ugyanis a nyilatkozat a mindennapi életben tömegesen előforduló regisztrációt céloz, és különösebb megfontolást nem igényel (Ptk. 2:14/ § (2) bekezdés).

Személyes adatot kezelni csak meghatározott célból, jog gyakorlása és kötelezettség teljesítése érdekében lehet. Az adatkezelésnek minden szakaszában meg kell felelnie e célnak.

Törvény, vagy törvényi felhatalmazáson alapuló önkormányzati rendelet által elrendelteken felül személyes adat csak megfelelő tájékoztatáson alapuló beleegyezéssel kezelhető. Személyes adat akkor is kezelhető, ha az adatkezelés a már felvett személyes adat vonatkozásában megfelel az Info tv. 6.§ (5) bekezdésének a) vagy b) pontjaiban foglaltaknak.

Személyes adat csak megfelelő tájékoztatáson alapuló beleegyezéssel kezelhető.

Az érintettet - egyértelműen, közérthetően és részletesen - tájékoztatni kell az adatai kezelésével kapcsolatos minden tényről, így különösen az adatkezelés céljáról és jogalapjáról, az adatkezelésre és az adatfeldolgozásra jogosult személyéről, az adatkezelés időtartamáról, illetve arról, hogy kik ismerhetik meg az adatokat. A tájékoztatásnak ki kell terjednie az érintett adatkezeléssel kapcsolatos jogaira és jogorvoslati lehetőségeire is.

A kezelt személyes adatoknak meg kell felelniük az alábbi követelményeknek:

  • felvételük és kezelésük tisztességes és törvényes;
  • pontosak, teljesek és ha szükséges, időszerűek;
  • tárolásuk módja alkalmas arra, hogy az érintettet csak a tárolás céljához szükséges ideig lehessen azonosítani.

Korlátozás nélkül használható, általános és egységes személyazonosító jel alkalmazása tilos.

A személyes adatok akkor továbbíthatók, valamint a különböző adatkezelések akkor kapcsolhatók össze, ha az érintett ahhoz hozzájárult, vagy törvény azt megengedi, és ha az adatkezelés feltételei minden egyes személyes adatra nézve teljesülnek.

Személyes adat (beleértve a különleges adatot is) az országból - az adathordozótól vagy az adatátvitel módjától függetlenül - harmadik országban lévő adatkezelő vagy adatfeldolgozó részére akkor továbbítható, ha ahhoz az érintett kifejezetten hozzájárult, vagy azt törvény lehetővé teszi, és a harmadik országban az átadott adatok kezelése, illetőleg feldolgozása során biztosított a személyes adatok megfelelő szintű védelme. Az Európai Gazdasági Térség tagállamaiba irányuló adattovábbítást úgy kell tekinteni, mintha a Magyarország területén belüli adattovábbításra kerülne sor.

4. A személyes adatok köre, az adatkezelés célja, jogcíme és időtartama

A szolgáltatásokon belül, az érintettel kapcsolatos minden személyes adat kezelése önkéntes hozzájáruláson vagy törvényi felhatalmazáson alapul.

4.1. A honlap látogatóinak adatai

A honlapok látogatása során a Dante International Kft. rögzítheti a felhasználók IP címét, a látogatás időpontját és a megtekintett oldal címét - technikai okból, valamint a felhasználói szokásokra vonatkozó statisztikák készítése céljából.

Az adatokat a szerver egy hónapig tárolja.

A szolgáltató a testre szabott kiszolgálás érdekében a felhasználó számítógépén kis adatcsomagot, ún. cookie-t helyez el. Ennek köszönhetően a "Speciális ajánlatunk az Ön részére" rovatban a rendszer az Ön által látogatott kategóriába tartozó ajánlatot jeleníti meg. A honlapok használatával a felhasználó elfogadja, hogy számítógépén a szolgáltató cookie-t helyezzen el.

A szolgáltató, technikai közreműködőként biztosíthatja, hogy a honlapok látogatása során a szolgáltatóval együttműködő harmadik személyek, különösen a Google Inc. cookie-k segítségével tárolják, ha a felhasználó korábban már látogatást tett a szolgáltató honlapján és ez alapján hirdetést jeleníthetnek meg a felhasználónak.

A cookie-t a felhasználó képes törölni saját számítógépéről, illetve beállíthatja böngészőjét, hogy a cookie-k alkalmazását tiltsa. Ezen túlmenően a Google biztosítja, hogy a felhasználó a Google által megjelenített hirdetések kikapcsolására szolgáló oldalon (http://www.google.hu/privacy_ads.html) letilthatja a Google által elhelyezett cookie-kat. A cookie-k alkalmazásának tiltásával, törlésével a honlapok használata kényelmetlenebbé válhat a felhasználó számára.

4.2. Külső szolgáltatók adatfelvétele a honlapon

A Dante International Kft. által üzemeltetett honlapok kódjai a Dante International Kft.-től független, külső szerverről érkező és külső szerverre mutató hivatkozásokat tartalmaznak.

Az egyik ilyen külső szerver segíti a honlap látogatottsági és egyéb webanalitikai adatainak független auditálását (Medián Webaudit, Google Analytics, etarget). A másik külső szerver a honlapon megjelenő hirdetések kiszolgálását végzi (Adverticum). Ezen adatok kezeléséről az adatkezelők tudnak részletes felvilágosítást nyújtani.

Külső szolgáltatók személyes adatokhoz nem férnek hozzá, a Dante International Kft. kizárólag aggregált adatok elérhetőségét biztosítja.

Elérhetőségük: www.webaudit.hu, www.adverticum.com, www.etarget.hu, www.google.com.

4.3. Regisztrációs adatbázis

A Dante International Kft. a regisztrációs adatbázisban a felhasználói nevet, az érintett jelszavának hash kódját, vezeték- és keresztnevét, e-mail címét, telefonszámát, lakcímét, a regisztráció időpontját, regisztrációkori IP címét és az eladók esetében a bankszámlaszámát kezeli. Ezek az adatok elengedhetetlenül szükségesek az azonosításhoz, a kapcsolatfelvételhez és a számlázáshoz. A Dante International Kft. továbbá ideiglenesen rögzíti regisztrációs adatbázisában az egyedi regisztráció nélküli vásárlást megvalósító felhasználó e-mail címét és megadott szállítási adatait (név, szállítási cím, telefonszám), mint tranzakciós adatokat, ameddig a felhasználó megrendelését nem aktiválja. Megrendelés aktiválása esetén a tranzakciós adatok mentésre és tárolásra kerülnek, de a regisztrációs adatbázisba nem kerülnek felvételre.

A felhasználónak lehetősége van megadnia - a pénzügyi teljesítés könyvelése céljából - bankszámlaszámát, valamint a számlázás és kiszállítás megkönnyítése érdekében a munkahelyének nevét, a számlázási és kiszállítási nevet és címet.

A felhasználók megismerése, szolgáltató tevékenységének könnyebbé tétele, a hírlevél, egyéb direkt marketing célú megkeresés és a szolgáltatások személyre szabása érdekében további adatok megadására is van lehetőség: hol hallott először a piactérről, nem, születési idő, iskolai végzettség, foglalkozás, családi állapot, milyen területen dolgozik, melyik banknál vezeti a folyószámláját, internet kapcsolatának fajtája, operációs rendszere, böngészőjének típusa, rendszeresen látogatott oldalai, rendszeresen felkeresett e-kereskedelmi oldalai és érdeklődési köre.

Az adatbázis a fentieken kívül tartalmazza, hogy a felhasználó kért-e e-mail hírlevelet vagy sem, és ha kért, milyen tartalmú hírlevelet kért, hogy hozzájárult-e ahhoz, hogy a Dante International Kft. direkt marketing céllal megkeresse (például telefonon, SMS-ben, valamint e-mail, vagy postai küldemény útján). A direkt marketing célú adatkezelést külön pont tárgyalja.

A megadott adatok többségének módosítását a honlapokon el lehet végezni. Az adatok esetleges törlését a felhasználó saját személyes menüjéből/felhasználói fiókjából kezdeményezheti. Az adatok törlése akkor kezdeményezhető, ha a felhasználónak nincs tartozása a Dante International Kft. felé, illetve minden tranzakciója értékelésre, vagy lezárásra került (nincs folyamatban tranzakció/aukció/licit), illetve nem áll felfüggesztés/kizárás alatt. Ez esetben a számlázási adatokkal kapcsolatos adatkezelés kötelező a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése alapján 8 évig.

4.4. Az aukcióval, illetve a tranzakcióval kapcsolatos adatkezelések

Termékek eladásra való felkínálása esetén a 4.3 pontban felsorolt adattípusokon felül nem kell további személyes adatokat megadni, de az eladó felhasználói neve nyilvánosságra kerül a termék adataival együtt. A tranzakció lezárását követően az eladó és a vevő megkapja a rendszertől a másik fél nevét, telefonszámát illetve e-mail címét.

A termékkel kapcsolatos hozzászólások, értékelések a felhasználó nevével együtt nyilvánosságra kerülnek.

A Dante International Kft. rendszere a szolgáltatáshoz szorosan kapcsolódó, értesítő üzeneteket küld alkalmanként (rendszerüzenet).

A sikertelen tranzakciók adatait a rendszer 3 hónap elteltével törli.

A sikeres tranzakciók adatai - a tranzakció bizonyítása céljából - 5 évig megőrzésre kerülnek.

Az egyedi regisztráció nélküli vásárlást megvalósító felhasználó ideiglenesen tárolt személyes adatait, ha a megrendelés nem került aktiválásra, a rendszer 14 nap elteltével törli.

A regisztrációs adatok között megadott elérhetőségek valamelyikén (pl. e-mail, telefonszám) megkeresheti a Dante International Kft. a felhasználót valamely tranzakció megerősítése céljából (pl. ha egy tranzakciót a vevő sikeresnek értékel, míg az eladó sikertelennek).
A Dante International Kft. által – többek között a sikeres értékesítés után járó jutalékról, aukció feltöltési díjról, termékkiemelésről, extra szolgáltatásról – kiállított számlák és az ahhoz kapcsolódó számlázási adatok kezelése és megőrzése a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése alapján 8 évig kötelező.

4.5. Termékfigyelő, direkt marketing célú megkeresések és egyéb értesítések

A termékfigyelő funkció segítségével lehetőség van a megadott szempontok alapján, megadott időközönként értesítést kérni, a kritériumoknak megfelelő újonnan feltöltött termékekről.

A Dante International Kft. direkt marketing célú megkeresések (így különösen heti és egyéb rendszerességgel küldött tematikus hírlevelek, sms üzenetek, telemarketing hívások, DM küldemények, stb.) útján értesíti újdonságairól, kiemelt ajánlatokról, a piacterek kínálatáról, a Dante International Kft. új szolgáltatásairól, fejlesztéséről azokat a felhasználókat, akik direkt marketing célú megkeresés fogadásához kifejezetten hozzájárultak. A Dante International Kft. a felhasználó által a regisztráció során, illetve a személyes menüben/felhasználói fiókban megadott elérhetőségeken (különösen: postai cím, telefonszám, e-mail cím) keresheti meg a felhasználót: többek között e-mail útján hírlevéllel, lakcímre küldött küldeménnyel, telefonszámára küldött SMS útján és/vagy telefonszámán telemarketing célú hívással (munkanapokon 9-18 óra között, munkaszüneti napokon 10-14 óra között). A megkeresések tartalma a felhasználók által megadott adatok alapján eltérő lehet. A felhasználó bármikor megtilthatja az egyes típusú direkt marketing célú megkeresések (hírlevelek, küldemény, telemarketing hívás, SMS, stb.) fogadását a felhasználói fiókjában való beállítással vagy a Dante International Kft. közzétett e-mail, kapcsolatfelvételi ponton keresztül vagy levélcímén, valamint leiratkozhat a tematikus hírlevél szolgáltatásról a hírlevélben található leiratkozó linken keresztül. A felhasználó személyes menüjének / felhasználói fiókjának törlése esetén a direkt marketing célú megkeresések beállításai is törlésre kerülnek.
A felhasználó által a regisztráció során, illetve a személyes adatok menüben megadott e-mail címre vagy mobiltelefonszámra fizetési felszólítást küldhet a Dante International Kft.

Fentieken felül a Dante International Kft. rendszere egyéb - a szolgáltatásban magában rejlő - üzeneteket (rendszerüzenet) is küldhet alkalmanként.

4.6. Ajánlja a terméket barátjának, hívja meg barátját

Lehetőség van arra, hogy ha a felhasználó érdekesnek talál egy terméket vagy magát a Dante International Kft. valamely szolgáltatását, akkor a rendszer segítségével - saját nevében és e-mail címével - értesítse erről barátját.

A rendszer a címzett adatait és a levelet nem rögzíti.

4.7. Fórum

A fórum témáihoz hozzá lehet szólni, vagy új témát lehet nyitni. A téma neve, a hozzászóló felhasználói neve és az üzenet tartalma nyilvánosságra kerül.

Az üzenet megadása után kérni lehet, hogy az adott témában érkező hozzászólásokat a rendszer küldje el e-mailben.

4.8. Kapcsolatfelvétel

A név, e-mail cím és az üzenet elküldésével a honlapokon található űrlap segítségével, vagy e-mail útján lehet a Dante International Kft.-vel felvenni a kapcsolatot. Az üzeneteket a Dante International Kft. csak rendeltetésszerűen használja fel, az ügy végleges elintézése után archiválja.

4.9. Egyéb célú adatkezelések

E tájékoztatóban fel nem sorolt adatkezelésekről az adat felvételekor adunk tájékoztatást. A regisztrációs adatok ellenőrzése (biztonsági adategyeztetés) során fényképes igazolványmásolatot kérhetünk, melyet külön adatkezelési hozzájárulás mellett a felhasználó fax, e-mail útján szkennelve, vagy postai úton küldhet meg részünkre. A biztonsági adategyeztetéssel megvalósuló adatkezelés célja a regisztrációs adatok valóságának ellenőrzése. A biztonsági adategyeztetés során felvett személyes adatokat védett informatikai rendszerünkben ideiglenesen tároljuk, mivel a felhasználó által megküldött fénymásolatok a biztonsági adategyeztetés lezárultával megsemmisítésre kerülnek. A biztonsági adategyeztetés egyebekben külön adatkezelés, az adatkezelés céljáról és további feltételeiről az adatok igénylésekor külön tájékoztatást adunk.

Tájékoztatjuk a felhasználókat, hogy a bíróság, az ügyész,a nyomozó hatóság vagy szabálysértési hatóság tájékoztatás adása, személyes adatok közlése, átadása, illetőleg iratok rendelkezésre bocsátása végett megkeresheti a szolgáltatót.

A Dante International Kft. a hatóságok részére, jogszerű megkeresésüket teljesítve - amennyiben a hatóság a pontos célt és az adatok körét megjelölte - személyes adatot csak annyit és olyan mértékben ad ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges.

4.10. Hangrögzítés feltételei

Telemarketing célú megkeresés során az utólagos bizonyítás, valamint az adatkezeléshez való hozzájárulás, illetve tiltakozás igazolhatósága érdekében a beszélgetésről hangrögzítés készül. E hangfelvétel kizárólag az érintett (hívott fél) hozzájárulása mellett készíthető; a hangfelvételt az adatkezelő a felvételtől számított, az általános elévülési ideig őrzi meg, tiltakozás esetén a hangfelvétel rövid időn belül (legfeljebb 72 órán belül) törlésre kerül. A hangfelvételhez az adatkezelő azonosítószámot rendel, ami a hívott fél telefonszáma és a beszélgetés dátuma.

5. A személyes adatok tárolásának módja, az adatkezelés biztonsága

A Dante International Kft. honlapjait kiszolgáló szerverek az Invitel DataCenterben (1108 Budapest, Kozma utca 2.) kerültek elhelyezésre.

A Dante International Kft. a személyes adatok kezeléséhez a szolgáltatás nyújtása során alkalmazott informatikai eszközöket úgy választja meg és üzemelteti, hogy a kezelt adat:

  • az arra feljogosítottak számára hozzáférhető (rendelkezésre állás);
  • hitelessége és hitelesítése biztosított (adatkezelés hitelessége);
  • változatlansága igazolható (adatintegritás);
  • a jogosulatlan hozzáférés ellen védett (adat bizalmassága) legyen.

A Dante International Kft. olyan műszaki, szervezési és szervezeti intézkedésekkel gondoskodik az adatkezelés biztonságának védelméről, amely az adatkezeléssel kapcsolatban jelentkező kockázatoknak megfelelő védelmi szintet nyújt.

A Dante International Kft. az adatkezelés során megőrzi

  • a titkosságot: megvédi az információt, hogy csak az férhessen hozzá, aki erre jogosult;
  • a sértetlenséget: megvédi az információnak és a feldolgozás módszerének a pontosságát és teljességét;
  • a rendelkezésre állást: gondoskodik arról, hogy amikor a jogosult használónak szüksége van rá, valóban hozzá tudjon férni a kívánt információhoz, és rendelkezésre álljanak az ezzel kapcsolatos eszközök.

A Dante International Kft. informatikai rendszere és hálózata egyaránt védett a számítógéppel támogatott csalás, kémkedés, szabotázs, vandalizmus, tűz és árvíz, továbbá a számítógépvírusok, a számítógépes betörések és a szolgálatmegtagadásra vezető támadások ellen. Az üzemeltető a biztonságról szerverszintű és alkalmazásszintű védelmi eljárásokkal gondoskodik.

Tájékoztatjuk a felhasználókat, hogy az interneten továbbított elektronikus üzenetek, protokolltól (e-mail, web, ftp, stb.) függetlenül sérülékenyek az olyan hálózati fenyegetésekkel szemben, amelyek tisztességtelen tevékenységre, szerződés vitatására, vagy az információ felfedésére, módosítására vezetnek. Az ilyen fenyegetésektől megvédendő a szolgáltató megtesz minden tőle elvárható óvintézkedést. A rendszereket megfigyeli annak érdekében, hogy minden biztonsági eltérést rögzíthessen, és bizonyítékkal szolgálhasson minden biztonsági esemény esetében. A rendszermegfigyelés ezen kívül lehetővé teszi az alkalmazott óvintézkedések hatékonyságának ellenőrzését is.

6. Az adatkezelő adatai, elérhetősége

Név: Dante International Kft.
Cím: 1074 Budapest, Rákóczi út 70-72.
E-mail: adatvedelem kukac allegrogroup.hu
Cégjegyzékszám: 01-09-727285
Adószám: 13282156-2-42
Adatkezelési nyilvántartási azonosítók: 02077-0001; 02077-0002; 2577-0001.

(A fenti elérhetőségeken kizárólag adatkezeléssel, jelen közleménnyel kapcsolatos kérdésekre adunk választ!)

7. Adattovábbítások

A Dante International Kft. az alábbi alvállalkozói részére továbbítja a felhasználók személyes adatait:

Adatkezelő neve: Intrum Justitia Kft.
Címe: 1139 Budapest, Pap Károly u. 4-6.
Továbbított adatok köre: név, cím, telefonszám, e-mail cím, követeléssel kapcsolatos adatok
Adattovábbítás célja: követeléskezelés

Adatkezelő neve: Consequence Europe Magyarország Kft.
Címe: 1013 Budapest, Pauler utca 11.
Továbbított adatok köre: név, cím, telefonszám, e-mail cím, követeléssel kapcsolatos adatok
Adattovábbítás célja: követeléskezelés

Adatkezelő neve: Creditexpress Magyarország Pénzügyi Szolgáltató Kft.
Címe: 1146 Budapest, Hungária krt. 179-187.
Továbbított adatok köre: név, cím, telefonszám, e-mail cím, követeléssel kapcsolatos adatok
Adattovábbítás célja: követeléskezelés

Adatkezelő neve: Creditforte Kft.
Címe: 1147 Budapest, Fűrész utca 106.
Továbbított adatok köre: név, cím, telefonszám, e-mail cím, követeléssel kapcsolatos adatok
Adattovábbítás célja: követeléskezelés

A felhasználói adatbázisban tárolt személyes adatok közül a név, e-mail cím az alábbi EGT államon belüli adatfeldolgozó partnerhez az alábbi céllal kerülhet továbbításra:

Adatfeldolgozó neve: DAEDALUS NEW MEDIA RESEARCH SRL.
Címe: RO- Bukarest, 1. kerület, 014459 169 Floreasca Avenue, I. emelet.
Adattovábbítás célja: felhasználói kérdőív kiküldés

8. Jogorvoslati lehetőségek

Az érintett tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését, illetve - a jogszabályban elrendelt adatkezelések kivételével - törlését a regisztrációnál jelzett módon, illetve ügyfélszolgálata útján.

Az érintett kérelmére a Dante International Kft., mint adatkezelő tájékoztatást ad az általa kezelt, illetőleg az általa megbízott feldolgozó által feldolgozott adatairól, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről (székhelyéről) és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg az adatokat. Az adatkezelő a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 30 napon belül írásban, közérthető formában adja meg a tájékoztatást. A hangfelvételt az érintett kifejezett írásbeli kérésére a Dante International Kft. az írásbeli kérésben megadott e-mail címre küldi meg, 30 napon belül; a Dante International Kft. által alkalmazott formátumban, az utólagos módosítástól védett formátumban. A tájékoztatás ingyenes, ha a tájékoztatást kérő a folyó évben azonos területre vonatkozó tájékoztatási kérelmet az adatkezelőhöz még nem nyújtott be. Egyéb esetekben a Dante International Kft. költségtérítést állapít meg, és a tájékoztatást a költségtérítés megfizetését követően biztosítja.

A Dante International Kft. a személyes adatot törli, ha kezelése jogellenes, az érintett a 4.3 pont alapján azt kéri, az adatkezelés célja megszűnt, vagy az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt, azt a bíróság vagy az adatvédelmi hatóság elrendelte.

A Dante International Kft. a helyesbítésről és a törlésről az érintettet, továbbá mindazokat értesíti, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbították. Az értesítés mellőzhető, ha ez az adatkezelés céljára való tekintettel az érintett jogos érdekét nem sérti.

Az érintett tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen, ha

  • a személyes adatok kezelése (továbbítása) kizárólag az adatkezelő vagy az adatátvevő jogának vagy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve, ha az adatkezelést törvény rendelte el;
  • a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik;
  • a tiltakozás jogának gyakorlását egyébként törvény lehetővé teszi.

A Dante International Kft. - az adatkezelés egyidejű felfüggesztésével - a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 nap alatt megvizsgálja, és annak eredményéről a kérelmezőt írásban tájékoztatja. Amennyiben a tiltakozás indokolt, az adatkezelő az adatkezelést - beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is - megszünteti, és az adatokat zárolja, valamint a tiltakozásról, illetőleg az annak alapján tett intézkedésekről értesíti mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében.

Amennyiben az érintett az adatkezelőnek a meghozott döntésével nem ért egyet, az ellen - annak közlésétől számított 30 napon belül - bírósághoz fordulhat.

A Dante International Kft. az érintett adatát nem törölheti, ha az adatkezelést törvény rendelte el. Az adat azonban nem továbbítható az adatátvevő részére, ha az adatkezelő egyetértett a tiltakozással, illetőleg a bíróság a tiltakozás jogosságát megállapította.

Az érintett a jogainak megsértése esetén az adatkezelő ellen bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el.

A Dante International Kft. az érintett adatainak jogellenes kezelésével vagy a technikai adatvédelem követelményeinek megszegésével másnak okozott kárt megtéríti. Az adatkezelő mentesül a felelősség alól, ha a kárt az adatkezelés körén kívül eső elháríthatatlan ok idézte elő.

Nem kell megtéríteni a kárt annyiban, amennyiben az a károsult szándékos vagy súlyosan gondatlan magatartásából származott.

Adatkezelést érintő panasszal a bíróságnál, illetve a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni:

Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c
Postacím: 1534 Budapest, Pf.: 834
Telefon: +36 (1) 391-1400
Telefax: +36 (1) 391-1410
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

© Allegro Group HU Kft.
Minden jog fenntartva.